Opleiding professionals

Cursus gehechtheid voor professionals

Heeft jouw team weer actuele kennis en aandacht nodig rondom gehechtheid? Samen met collega’s van Stichting Hechting geef ik cursussen door het hele land over gehechtheid. In de geboortezorg, het onderwijs, thuisgelegen en de hulpverlening.
Zie voor meer informatie de folder:


Opleiding 1001 Dagen Hechting

Heb je er altijd al van gedroomd om zwangeren voor te bereiden op de komst van hun kindje? Om de ouder-kind relatie op te bouwen in plaats van te werken aan herstel als er al problemen zijn ontstaan? Dan is de opleiding 1001 Dagen Hechting echt iets voor jou! Tijdens deze cursus worden professionals in de geboortezorg en jeugdhulpverlening opgeleid tot cursusleider van een preventieve interventie voor (aanstaande) ouders. Deze interventie is ontwikkelt vanuit de oproep in het pamflet ‘een gezonde, kansrijke en veilige nieuwe generatie’ om meer aandacht te besteden aan de eerste 1000 dagen van een kinderleven.

Gedurende vier prenatale en twee natale lessen, leren zwangeren een stevige basis te leggen voor de ouder-kind relatie, het ouderschap en de ontwikkeling van de baby. Ze worden zich bewust om te gaan met gezinswaarden waarin zij zelf zijn opgegroeid en welke waarden ze aan de eigen kinderen willen meegeven.

Opleiding In Touch

Kwetsbare gezinnen hebben extra ondersteuning nodig bij het opbouwen van een gezonde ouder-kind hechting. Vanuit jarenlange ondersteuning aan de ouder-kind hechting onder tienermoeders, is een ouder-kind training voor kwetsbare doelgroepen ontwikkeld. Deze training is interessant voor Centra voor Jeugd en Gezin en hulpverleningsinstellingen die verblijf bieden aan ouders van jonge kinderen.

Tijdens deze training worden jeugdhulpverleners opgeleid tot In Touch Trainer. Ze verstevigen de ouder-kind relatie in acht workshops. Het programma In Touch is effectief en kernachtig. Naast laagdrempelige educatie, tekenfilmfragmenten en oefeningen, worden er videobegeleidingstechnieken ingezet en speelgoedmateriaal geboden.

Naast de opleiding tot In Touch Trainer, is het ook mogelijk om aanvullend de opleiding tot In Touch Videobegeleider te volgen. De In Touch Videobegeleider leert de ouder-kind hechting te verstevigen door filmfragmenten terug te kijken met opvoeders en de juiste vragen te stellen. Zij leren de kleine cruciale momenten in de ouder-kind relatie te observeren en duiden. Ook leert de In Touch Videobegeleider op de juiste momenten en op een effectieve manier de ouder te bekrachtigen of opbouwende feedback te geven. 

Aanmelden kan via eva@wijzerinhechting.nl of 06-48520013

Zie voor meer informatie onderstaande flyer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.