Gezinsbegeleiding

Gezinsbegeleiding

Heb je jonge kinderen (0-7 jaar) en ervaar je een probleem met je kind(eren) of maak je je zorgen? Als jeugd- en gezinsprofessional geef ik gezinsbegeleiding door middel van observaties, gesprekken, oefeningen en/of video home training. Tijdens de gesprekken maken we een beeld van jullie gezinssituatie, komen we tot een antwoord op jouw vragen en deel ik kennis en tips. Ik heb aandacht voor jullie gezin in het geheel en voor belangrijke anderen om jullie heen. Tijdens de gezinsbegeleiding vinden gezinsleden een betere omgang met elkaar. Wil je weten hoe anderen mijn begeleiding hebben ervaren? Lees hieronder de reviews.

Video Home Training

Het is ook mogelijk om video home training in te zetten, genaamd VIPP-SD. VIPP-SD is gebaseerd op de hechtingstheorie. Door korte video opnamen te maken van spelsituaties van jou en je kind en die samen terug te kijken, ontdekken we jullie interactiepatronen. Ik begeleid je bij het veranderen van patronen, zodat er een stevige ouder-kind relatie ontstaat. Dat is de basis van jullie gezinssituatie en van de ontwikkeling van je kind. We leren je kind beter kennen en brengen positiviteit in de thuissituatie. Zo wordt de ouder-kind relatie positief beïnvloed en een gezonde manier van disciplineren beoefend. Deze interventie bestaat uit zeven huisbezoeken en is zeer effectief bewezen volgens het Nederlands Jeugd Instituut.

10 gedachtes aan “Gezinsbegeleiding

 1. Mama van een bijna-3-jarige meid Bericht auteur

  November 2017
  Dit was een topervaring! Toch het inzicht van lichaamstaal naar mijn kind toe en andersom. Hoe het in een klein gebaar zit, de liefde en veiligheid naar elkaar.

 2. Jelena Mun Bericht auteur

  Onze Mila is erg aanhankelijk. Omdat zij ook vaak huilerig was maakten wij ons zorgen. Via Indigo Preventie kwamen wij bij Eva van Wijzer in Hechting terecht. Vanaf dag 1 heeft Eva duidelijk uitgelegd wat ze ging doen. Tijdens de opnames van Mila was zij erg professioneel en legde alles goed uit. Bij het terugkijken van de video’s hebben wij veel geleerd. Uiteindelijk zijn wij erachter gekomen dat het allemaal goed is met Mila. Eva legt alles op een rustige en fijne manier uit, hierdoor voelde ik mij op mijn gemak tijdens de begeleiding. Lees je dit en zit je als ouder in dezelfde situatie, dan kan ik Eva van harte aanbevelen.
  Jelena Mun | mama van Mila

 3. Yasmine Bericht auteur

  De huisbezoeken van Eva hebben ons als gezin goed geholpen. Spelen en interactie met je kind is heel belangrijk en door de huisbezoeken van Eva is dat alleen beter geworden. Wij nemen nu echt de tijd om elke dag iets te doen met onze dochter en dit heeft een goede effect op haar en haar ontwikkeling.

 4. Melanie Bericht auteur

  Terugkijkend op de cursus kan ik niet anders zeggen dan dat zowel mijn dochter en ik het als ontzettend prettig hebben ervaren. De praktische tips en onderbouwing gaven mij veel bevestiging m.b.t. de manier waarop ik mijn dochter opvoed. Ik kan het een ieder aanraden.

 5. Chayenne Bericht auteur

  In het begin moest ik erg wennen aan het voor de camera opdrachten uitvoeren en jezelf later terugzien op video. Maar na een paar keer was ik daar wel aan gewend en voelde het vertrouwd.
  Ik heb de bezoekjes als heel fijn en warm ervaren en als een onzekere alleenstaande moeder heb ik er veel positiviteit uit kunnen halen over hoe de hechting tussen mij en mijn zoon is. Ook veel handige tips.

 6. Senem

  Voor mijn dochter van 18 maanden hebben wij de video home training gehad. Enorm tevreden met de “zachte” aanpak van Eva. Zonder op te dringen weet ze je met kleine tips te helpen tot een succesvol resultaat. Ook op de dagen dat er geen training was kon ik haar laagdrempelig benaderen met eventuele vragen. Dankjewel Eva en veel succes in het verder begeleiden van gezinnen.

 7. Zakia Baghour

  Ik ben via het EMC in contact gekomen met Eva. Vanaf de kennismaking was er sprake van een prettige sfeer. Eva is zachtaardig, communicatief sterk en laagdrempelig. Daarnaast kijkt zij goed naar de behoeftes van zowel moeder als kind.
  Geen enkel moment heb ik tijdens de VIP training als onprettig ervaren! Eva geeft goede tips en handvaten, maar respecteert ook wanneer je hier vanaf wijkt. Ik heb veel kennis opgestoken over de communicatie, hechting en opvoeding van onze eenjarige dreumes. Mede dankzij Eva ben ik zelfverzekerd geworden als mama en heb ik veel vertrouwen in de toekomst!

 8. Well

  De huisbezoekjes van Eva zal ik nooit vergeten. Eva is een lieve, geduldige en zachtaardige persoon. Zij heeft mij ongetwijfeld geholpen om de band tussen mij en mijn dochtertje hechter te maken. Bij het eerste keer filmen vond ik het heel spannend. Maar wat fijn om al die feedback te krijgen van Eva!! Leerzaam voor mij als mama maar ook voor het hele gezin. Bij elk huisbezoek zoveel geleerd. Echt een aanrader! Dankjewel Eva voor je aandacht en leerzame tips…we wensen je heel veel succes!!

 9. Nazila

  Ik vind Eva een geduldig, hulpzaam en lief persoon. De huisbezoekjes van Eva hebben mij en mijn dochterje best wel geholpen. Nog steeds heb ik contact met Eva als ik ergens mee zit en vragen heb. Zij helpt mij graag nog steeds met mijn vragen. Ik heb recpect voor haar en de manier van haar opvoeding. Dankjewel Eva voor je geduld en nuttige hulp. Ik wens je het allerbeste. Nazila en Nilia

 10. Chi

  “Wanneer komt Eva?” is de vraag die ik nog hoor voorbij komen van Thiago en Luna.
  Wij keken er elke keer naar uit op je komst, wat gaan we dit keer doen? en wat zullen we dit keer leren van elkaar? Eva vertelde dat altijd heel duidelijk, en liet met behulp van video opnames goed zien wat er allemaal gebeurd. Bedankt Eva voor je tijd, inzet, hulp en medeleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.